streda 12. októbra 2011

Nová rubrika! Hľadá sa...(1)

Neviem, či to bude tými horúčkami, ktoré má zmárajú už druhý deň, ale dnes som dostala skvelý nápad. Alebo aspoň teda nápad. Bude to taká mini rubrika a zároveň aj hra, ktorá by nám mohla dokonca aj dosť pomôcť. Neviem, ako vy, ale ja mám niekedy chuť čítať konkrétnu knihu, kde sa niečo konkrétne stane, alebo kde je nejaký konkrétny vzťah medzi hlavnými hrdinami, alebo kde je nejaký konkrétny typ hrdinu. Proste niečo viac detailnejšie, než len to, že sa trebárs jedná o knihu s upírmi. Niekedy mám proste chuť nájsť si knihu presne šitú na mieru, presne podľa toho, na čo mám práve chuť. Niekedy by sa mi naozaj zišla vaša pomoc :)
Ešte asi stále nechápete. Nevadí, vysvetlíme. Ide o to, že čas od času (nepíšem že každý týždeň, lebo to je hrozne ťažké dodržiavať) vyhlásim pátranie po nejakom knižnom prvku, ktorý by som hrozne chcela mať v knihe, ktorú budem najbližšie čítať. Automaticky k tomu vymenujem niekoľko kníh, kde sa tento prvok vyskytuje a vašou úlohou bude do komentárov napísať ďalšie knihy, ktoré vám napadnú a v ktorých sa tento prvok dá nájsť.
Významom je hlavne to, že ak si prečítate knihu, ktorej námet vás strašne zaujal, a mali by ste záujem prečítať si niečo podobné, my vám to pomôžeme nájsť :) Stačí, ak mi napíšete na mail myalternativeworld@gmail.com čo hľadáte a do predmetu dáte názov "Hľadá sa..." a ja to skôr či neskôr zverejním na blogu a spoločne sa pokúsime nájsť nejaké vyhovujúce knihy.
Keďže názorná ukážka vám asi pomôže najviac, pusťme sa do prvého hľadania:

Hľadá sa....Kniha, kde je (aspoň) jedna polovička hlavného páru celebrita :)

Moje návrhy:

Julie James - Just the Sexiest Man Alive
Veľmi vtipná a romantická kniha skôr pre dospelých. Ona je úspešná právnička, on je Just the Sexiest Man Alive :)


Tammara Webber - Between the Lines
Teen kniha o mladých hercoch, ktorí sa zišli na "pľaci" a užívajú si voľno medzi natáčaním. On je najžiadanejší mladý herec, ona je začínajúca herečka známa len z reklám. Došla som len do polovice. 


Gayle Forman - Where She Went
Jedna z najlepších kníh vôbec. Adam je veľká rocková hviezda, Mia úspešná violoncellistka. V knihe je zachytený jeden deň v New Yorku, ktorý spolu dvojica strávi po 3 rokoch odlúčenia. Odporúčam však najprv si prečítať Ak zostanem!


Tak, to je všetko, na čo si momentálne spomínam. Ak ste čítali knihu s podobným námetom, váš priestor je v komentároch pod týmto článkom. A nezabúdajte, ak aj vy hľadáte nejaký námet/knižný prvok, pošlite mi mail a navzájom si pomôžeme niečo nájsť :) To platí aj pre tých, čo čítajú len v slovenskom/českom jazyku, len mi k tomu pripíšte, že hľadáte len preložené knihy.

A ešte jedna vec! Kto mi vymyslí button na rubriku "Hľadá sa..." (a ja ten button použijem- ak mi ich príde viac, budem si musieť vyberať:)) dostane odo mňa knihu Ak zostanem od Gayle Forman! Jeeeeej! Takže šup-šup, do práce :)

11 komentárov:

  1. Je to zajímavý nápad :) Už jsem ti poslala návrhy na nějaké buttony :) snad se ti budou líbit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S tím buttonem si nejsem jistá, jestli bych se měla pokoušet něco tvořit (:D), ale k těm knihám bych ti navrhla třeba sérii Sukuba od Richelle Mead (Seth je slavný spisovatel). :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je super nápad. Veľmi užitočné. ;)
    K tejto téme ma ako prvé napadá She went all the way od Meg Cabot.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. VeEee: buttony sú úžasné, ďakujem!

    Kacennnka: Hej, wow, Georginu Kincaid som čítala a vôbec ma to nenapadlo!

    Ivana: She went all the way to som nejako preskočila počas mojej Cabot mánie, takže sa k tomu rozhodne vrátim

    Triss: LOL, kde si to asi tak mám prečítať?:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Judit, ja mám náhodou doma v pivnici jeden časopriestorový teleport, tak sa zastav.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jeeej, uzasna rubrika...mna hned ako prve napadlo Princess Diaries od Meg Cabot..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dnník princeznej od Meg Cabot alebo Typické americké dievča od Meg Cabot :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vyjde Where she went aj na Slovensku?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. To je taká dosť záludná otázka :) Ikar sa vyjadril, že to neplánuje vydať, pretože Ak zostanem sa u nich nepredávalo dostatočne na to, aby zvažovali odkúpiť pokračovanie.
    Ja hovorím, že je to ich chyba, pretože Ak zostanem sa na SK žalostne slabo propagovalo, dostalo to maličký formát ktorý absolútne neindikuje to, aká úžasná tá kniha je. Každý kto ju čítal je z nej nadšený, problém však je v tom, že ju nečítalo dostatočne veľa ľudí. Takže zatiaľ sa WSW bohužiaľ nepripravuje :( Ak sa niečo zmení, budem prvá, ktorá o tom napíše :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To je ten slovenský problém, nič dobré sa tu nepropaguje (poprípade nevydáva) ale horšie veci sú propagované viac než dosť, pche. Nuž nič, mala by som sa naučiť lepšie anglicky :).

    OdpovedaťOdstrániť