piatok 2. marca 2012

Ako sa vám páčila Divergencia

Aj napriek tomu, že každý bloger si svoj blog organizuje vlastným spôsobom a vládnu na ňom jeho vlastné pravidlá, väčšinou je pri propagácii (pre moju neschopnosť vymyslieť tomu priliehavejší termín) nejakej knihy možné badať určitý vzorec. Najprv na blogu naradostene vyhlásime, že sa bude vydávať tá a tá kniha. Potom o nej melieme dookola viac menej neustále po dobu niekoľkých mesiacov až nakoniec po jej vydaní napíšeme recenziu. A tým to väčšinou končí. Vyprevadíme knihu do sveta, zamávame jej pápá a poprajeme veľa šťastia na knižných pultoch.

Tak som sa rozhodla urobiť menší experiment a uvidím, či to bude len jednorázová reakcia alebo sa mi ešte niekedy podarí zohnať dostatok "materiálu" aj k iným knižným vydaniam....Každopádne sa bude jednať o takú záverečnú polobodku za vydaním nejakej knihy - o vaše názory a dojmy po jej prečítaní. Prečo polobodku? Lebo samozrejme existencia knihy nekončí po jej prečítaní a na mojom blogu sa pravdepodobne ešte bude neskôr objavovať v rôznych podobách. Takže nazvať to bodkou by bolo príliš finálne :)

No a premiéru v tejto (ešte zatiaľ nie) rubrike bude mať dlhoočakávaná Divergencia. Nedávno som vás na Facebooku poprosila, aby ste mi napísali vaše názory na knihu v jednej vete. Ďakujem všetkým, ktorí zareagovali a umožnili vznik tohto článku rovnako ako tým, čo mi povolili čerpanie priamo z ich recenzií :) A dosť bolo vykecávačiek, showdown začína :)



Názory na knihu Divergencia od Veronici Roth:


"Sľubovala som si od tej knihy veľa a vôbec ma nesklamala...síce som ešte nečítala Hunger Games (to mi už dlho stojí na poličke)..ale myslím si, že Divergencia právom vyhrala na Goodreads :-)"
-Lucia-

"Ja som ju požičala kamoške, už ju má prečítanu, ale nechce mi ju vrátiť :-("
-Diana-


"Divergencia patrí medzi najlepšie dve knihy, ktoré som za svoj život prečítal."
-Domčo z My World of Books-

"Super kniha,posledné stránky som čítala rýchlosťou blesku a len som si hovorila ak sa nedá Štyri doporiadku,tak ma ...Tris som si obľúbila hneď odzačiatku."
-Kika-

Keby som mala svoj dojem vyjadriť jedným slovom povedala by som, že je geniálna. Prečo? Pre všetko, pre nádhernú obálku, pre úžasne záhadný názov, pre nápad príbehu, pre nezadržateľný dej, ktorý sa valí ako dravá rieka, až po vykreslenie postáv, ktoré sú naozaj reálne. :D
-Veronika-

"Ak patríte ku ľuďom, ktorým platonický vzťah založený na kradmých pohľadoch pripadá viac romantickejší, než sladké vyznania nehynúcej lásky, nájdu si Tris a Štyri cestu aj ku vám."
-Luu z Little Ramblings-

"Osobne mám rada dystopické príbehy a príbeh, ktorý sa odohráva v Divergencií je premyslený, dobrý, lenže obsahoval hluché miesta, kedy som mala chuť na chvíľu knihu odložiť a vrátiť sa k nej neskôr."
-Sue zo Secret World of Deep Soul-

"Čo vám teda ponúka Veronica Roth? Nový výnimočný svet, dobre prepracované charaktery, chytľavú dejovú líniu a k tomu všetkému ako čerešničku na torte – vynikajúci štýl písania."
- Stormy z Whisper of My Mind-

Ako som už spomínala vyššie, neviem, či sa bude dať urobiť z tohto článku rubrika. Všetko záleží od vašej spolupráce, pretože článok je prudko závislý na vašich dojmoch. Provizórne som si pre vás pripravila 2 formuláre na najnovšie vydané trháky - Dokonalý pár a Škaredí. Ak ste už niektorú z kníh čítali a cítite sa na to, môžete mi zanechať jednu-dve vety opisujúce vaše pocity po dočítaní. Ak budete knihy čítať až neskôr a spomeniete si na mňa, budem rada, ak sa k formulárom dodatočne vrátite. Ešte vám dám neskôr priestor na Facebooku, takže príležitostí na realizovanie sa budete mať až až. A uvidíme. Ak sa mi podarí nazbierať dosť materiálu, bude aj ďalší článok :)

8 komentárov:

  1. Tak toto by bola úplne perfektná rubrika...viem, že sa jedná o pocity PO-prečítaní, ale pre tých, ktorí knihu ešte nečítali, by to bola super pomôcka, či knihu čítať alebo nie...Samozrejme na to slúžia recenzie...ale koľko-krát si človek potrebuje urobiť názor takto v skratke od viacero ľudí...:-)
    Judit, určite by si to mala zaviesť ako pravidelnú rubriku...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za pochvalu, pre vás všetko :) Ak teda budem mať dostatok materiálu tak z toho zrobím rubriku. Aj keď...viete jak to
      je so mnou a pravidelnými rubrikami :D

      Odstrániť
  2. Mne táto kniha akurát dnes došla z Martinus.sk 8D Neviem sa dočkať kedy ju už začnem čítať 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Judit ja zbožňujem všetky tvoje nápady... kde ty na to chodíš? nedáš mi svoj tajný recept? akože cez úplnok sa trikrát otočiť okolo svojej osi a odrecitovať nejaké zaklínadlo alebo niečo podobné? :D :D
    si proste super a rozhodne na túto rubriku nezanevri očakávam obidva články bo ja som ešte nečítala ani jednu z tých dvoch kníh a potrebovala by som o nich vedieť viac ;)
    you're simply awsome :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Drahá Saška, na všetko samozrejme existuje tajný recept. Konkrétne v tomto prípade sa musíš vyzliecť donaha, trikrát obehnúť okolo domu, držať pritom vysoko vo vzduchu veľký papier s adresou môjho blogu a kričať Judit je úžasná! :)

      Ale ako si si už určite všimla, moja originalita je voľne dostupná k stiahnutiu na ulož.to a niektorí už túto príležitosť s radosťou využili takže smelo do toho, ušetríš si nočný beh s holým zadkom :)

      Odstrániť
    2. ahaaaa... tak chýbal mi len ten papier s adresou tvojho blogu... ostatné už dávno praktikujem... :D :D

      Odstrániť
  4. Práve som knihu dočítala a som očarená :-) Musím sa priznať, že som sa na túto knihu veľmi netešila. Neviem prečo, ale myslela som si že to bude napodobenina Hier. Táák som sa mýlila ! Od prvej strany som sa od nej nevedela odtrhnúť.. Kniha so skvelým dejom, úžasný spôsob písanie a konečne hl. postavy ktoré stoja za to ! :-D
    Takže,ak máte možnosť prečítajte si knihu a nesúďte ju vopred ako ja ! :)

    OdpovedaťOdstrániť