sobota 26. marca 2011

Na slovenskú nôtu: Marja Holecyová - Odhalenie (Mariotovi dediči #3)

V sobotu 19. marca sa na festivale Anime Show krstilo!


Knihu ODHALENIE, tretí diel úspešnej slovenskej série Mariotovi Dediči autorky Marje Holecyovej, uviedla do života Diana Siváková, sestra autorky Marje Holecyovej, ktorá sa podľa Marjiných slov podieľala na jej vzniku. Každý diel série charakterizuje jeden prírodný živel. Kniha Odhalenie predstavuje vodu, ktorou bola kniha aj pokrstená.
Čitatelia sa v Odhalení môžu tešiť nielen na odhalenie mnohých tajomstiev, ale dočkať by sa mali aj dlho očakávanej romantickej zápletky. Podľa slov krstnej mamy „je tretia časť najlepšia z celej série“.


Kniha nie je len príbehom o čarodejníkoch, ale aj o ľudských hodnotách, sile priateľstva, o tom, ako veľmi môžu predsudky ľudí ovplyvniť život a čo všetko je človek ochotný riskovať pre záchranu toho, na čom mu najviac záleží.


Účastníci festivalu mali aj tú česť dozvedieť sa, že štvrtý diel série bude mať názov PREKLIATIE a na pulty kníhkupectiev sa dostane v septembri 2011.

Nakoľko som sériu Mariotovi dediči zatiaľ nečítala, sama som zvedavá, čo sú tieto knihy vlastne zač. Všetko, čo som o nich počula, boli prevažne pozitívne veci, nehovoriac o tom, že slovenská tvorba a ešte k tomu v našom obľúbenom žánri je niečo, čo si treba ceniť. Séria má určite moju pozornosť a dúfam, že sa k nej už čoskoro dostanem.

Mimochodom, prvé dva diely majú názvy PREDURČENIE a BLÚDENIE (v tomto poradí).

Ak by ste mali záujem trochu si zasúťažiť, vyberte sa na TÚTO ADRESU, kde vám vydavateľstvo  Fragment ponúka možnosť vyhrať knihu Odhalenie spolu s autorkiným podpisom! Aby sa nepovedalo, cena nie je jedna ale rovno päť, takže šance na výhru sú celkom vysoké :)

Anotácia

Marja Holecyová - Odhalenie


Ďalší diel fantasy série o mladých slovenských čarodejníkoch!


Keď Mija na konci druhej časti série Mariotovi dediči odchádzala z Magradu, uvedomila si, že s Miseagom stoja ešte len na začiatku cesty. Proti vlastnej vôli pomohla Mariotovi stať sa neporaziteľným, hrozí vypuknutie vojny a dediči teraz letia s priateľmi do Polisu, aby to oznámili Hlave Spoločenstva. Netušia však, že aj Henrich Arabes má pre nich novinky, ktoré výrazne zasiahnu do ich životov. Ako prijmú obávaných dedičov v novej škole? Kto je tá záhadná prenasledovateľka, čo ich neustále pozoruje? A prečo sa ich niekto pokúša napadnúť?
Tretia časť série od mladej slovenskej autorky vás opäť vtiahne do víru vzrušujúcich udalostí v čarodejnom svete.

Za poskytnutie informácií ďakujem zas a znovu úžasnému vydavateľstvu FRAGMENT :)

PS: Quote of the Week bude zajtra, spolu s recenziou na Nočný tieň.

2 komentáre:

  1. Prvé dva diely som čítala, séria za to stojí.:) Na trojku sa teším, už ju očakávam v knižnici. ^^

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa hrozne hanbím, že som to ešte nečítala. Budem to musieť čím skôr odčiniť :)

    OdpovedaťOdstrániť