streda 4. januára 2012

EXKLUZÍVNE: Ukážka z knihy ŠKAREDÍ + Súťaž u Stormy

Viem, že som vám naposledy sľubovala recenziu na Anna Dressed in Blood, ale dúfam že mi prepáčite, ak mám pre vás niečo lepšie :)

Tým lepším je:

a) ďalšia skvelá exkluzívna ukážka, tentokrát k dystopickej parádičke od Scotta Westerfelda - Škaredí
b) súťaž o knihu Škaredí na blogu Whisper of my Mind!

Prečítajte si najprv veľmi zaujímavú anotáciu ku knihe a potom sa môžete pustiť do samotnej ukážky, ktorá je tentokrát vybratá približne zo stredu knihy. Info o súťaži nájdete na konci.


Scott Westerfeld - Škaredí (vychádza 31.1.2012)

Každý môže byť oslnivo krásny. Veď čo je na tom zlé? Tally bude mať čoskoro šestnásť a už sa nemôže dočkať, kedy bude krásna. V jej svete znamenajú šestnáste narodeniny operáciu, ktorá človeka zmení z odpudivo škaredého na dych vyrážajúco krásnu bytosť a katapultuje ho do raja špičkových technológií, kde je jeho jedinou prácou nikdy nekončiaca zábava. Ešte niekoľko týždňov a... Lenže Tallyina kamarátka Shay si nie je celkom istá, či chce byť krásna. Keď utečie na utajené miesto zvané Dym, Tally spozná odvrátenú stránku sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď kamarátku nájde a privedie ju späť, alebo nikdy nebude krásna. Rozhodnutie, ktoré urobí, jej navždy zmení život.


Škaredí (Scott Westerfeld)

Kniha Škaredí (z ang. Uglies) je kniha, ktorú v určitom bode svojho života musia mať prečítanú všetci fanúšikovia Hier o život či Divergencie. Okrem toho mi povedzte, či tá obálka nie je božský šibnutá :)

No a teraz k súťaži.

Tentokrát sa nedeje na mojom blogu ale na blogu mojej kolegyne STORMY. Tá vám v spolupráci s vydavateľstvom SLOVART (ktorému zároveň ďakujem za poskytnutie ukážky) ponúka trošku netradičný a zaujímavý spôsob, ako knihu Škaredí vyhrať. Nebudem to tu zbytočne naťahovať, bežte na jej stránku pre všetky inštrukcie :)

3 komentáre:

  1. Žijem v zjednotenom štáte. Pred dvoma rokmi som sa oženil s dámou menom Melena, mali sme spolu dve deti, boli sme veľmi šťastní, že sme manželia, takže keď cestujem na služobnú cestu do Brazílie, strávil som v Brazílii 1 rok. môj druh podnikania, ja a moja žena sme sa neustále rozprávali po telefóne, rozprávali sme sa na internete, nikdy som nevedel, že ma moja žena začala podvádzať tým, že som chodil so svojím priateľom zo starej školy menom Mark, nikdy som nevedel, že niečo ide zle, kým som sa nevrátil z mojej cesty, potom sme s manželkou začali mať problémy, chodí von a vracia sa neskoro v noci, zmenila sa zvláštnym spôsobom, ktorý som nevydržal, snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som ju potešil, ale to zhoršilo sa, takže jedného dňa odišla z domu a už sa nevrátila, pokúsila som sa ju osloviť, ale nijako som sa k nej nedostala, nikdy som nevedela, že cestovala so svojím novým milencom, ktorým bol Mark, veľmi som ju chcela kvôli deťom, ktoré ona odišiel pre mňa a pretože som ju tiež tak veľmi miloval, kvôli zlomeniu srdca, do ktorého ma dala, som vošiel hľadanie skutočného čarodejníckeho kúzla Bol som dvakrát podvedený kúzelníckym čarodejníkom, ale nikdy som pri hľadaní neochabol, pretože chcem šťastný život so svojou ženou, takže jedného rána som videl svedectvo o čarodejníckom kúzle Dr. Adeleke, takže som ho kontaktoval cez whatsapp : (+27740386124) a na e-mail: (abba5019@gmail.com) na moje najväčšie prekvapenie urobil pre mňa život opäť mužným, moja žena sa vrátila ku mne, vzal som ju späť a ja som teraz s manželkou vyrovnaný kúzelníkom

    OdpovedaťOdstrániť