piatok 1. októbra 2010

Are you gonna watch this?

Film, film, film. Každý z nás si už určite aspoň raz prial, aby sa jeho obľúbená kniha jedným stala. Chcete vedieť, ktoré knihy delí už len krôčik od strieborného plátna? Tak čítajte a tešte sa :)

Suzanne Collins - Hunger Games ( Hry o život)


James Patterson - Maximum Ride ( Anjelský experiment)


Scott Westerfeld - Uglies ( Oškliví)


Lauren Kate - Fallen


J.K. Rowling - Harry Potter and he Half Blood Prince (Harry Potter a Polovičný princ)


Margaret Stohl & Kami Garcia - Beautiful Creatures


Cassandra Clare - City of Bones ( Město z kostí)


Richelle Mead - Vampire Academy ( Vampírska Akadémia)


Melissa Marr - Wicked Lovely


Lisa McMann - Wake


Stephenie Meyer - Breaking Dawn ( Úsvit)


P.C. & Kristin Cast - House of Night ( Škola Noci)


Simone Elkeles - Perfect Chemistry


Maggie Stiefvater - Shiver (Mrazení)


Aby som uviedla veci na pravú mieru, nie je isté, že všetky tieto knihy budú jedného dňa sfilmované. Zoznam pozostáva z kníh, ktorých autori predali práva filmovým spoločnostiam na natočenie filmu, neznamená to však, že tieto spoločnosti sa musia nutne pustiť do filmovania, ani že to bude v blízkej budúcnosti.
Zatiaľ najbližšie k filmovému snu má Suzanne Collins a jej Hry o život, ktoré su už v štádiu hľadania režiséra, Melissa Marr so svojou knihou Wicked Lovely, ktorej sfilmovanie si vzala na zodpovednosť produkčná spoločnosť herca Vinca Vaughna (môžete poznať z komédie Break-Up) a teoreticky aj Lisa McMann so svojou trilógiou Wake, pri ktorej sa pošuškáva, že rolu hlavnej hrdinky Janie získala Miley Cyrus...ehm...
Dúfajme, že aj záležitosti ohľadom sfilmovania dvoch veľmi populárnych sérií Vampire Academy a Mortal Instruments (City of Bones) sa čoskoro dajú do pohybu a začne sa pracovať na príprave filmov.
Harry Potter a Breaking Dawn samozrejme v tomto ohľade nepotrebujú komentár, obidve knihy už majú stanovený dátum uvedenia do kín, prvá spomínaná je už dokonca sfilmovaná a trailer som uviedla aj na mojich stránkach.

A čo vy? Aký je váš názor všeobecne na filmové spracovania kníh? Už sa vám stalo, že vás film sklamal? Na ktoré z vyššie uvedených filmov sa tešíte najviac? Máte už aj svoje skryté tipy a želania kto by mal hrať hlavnú úlohu? Nehanbite sa, komentujte :)

PS: Niekto by už mal Cassie Clare poslať preč z internetu. Zajtra sa vydáva a ona si vo veľkom tweetuje so svojimi fanúšikmi :)

VŠETKO NAJLEPŠIE K SOBÁŠU CASSANDRA!

3 komentáre:

  1. Myslím si, že zfilmování Hunger Games je jen otázkou času :) A jestli by Janie ve Wake měla hrát Miley Cyrus.. no nevím.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neviem, nečítala som ešte Wake takže Janie nepoznám ale myslím si že nikto nie je až taký zlý že si zaslúži, aby ho hrala Miley Cyrus...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podle popisu knížek by to mohlo být fajn. :) Ale bohužel jsem četla jen Školu noci, zatím.. :) Hodlám s tím nějak pohnout. :)

    OdpovedaťOdstrániť