štvrtok 28. októbra 2010

Knižné flashky

1.Ak to ešte niekto náhodou nestihol zaregistrovať, druhá kniha od spisovateľky Kristin Cashore, autorky bestselleru Výnimočná sa už dá zakúpiť v slovenských kníhkupectvách. Jej názov je, Ohnivá a moju recenziu na ňu si môžete prečítať TU.
Slovenská obálka je veľmi podobná anglickej a vyzerá takto:


Bohužiaľ na blog sa mi ju podarilo prepašovať len v takejto nízkej kvalite.

2. V tejto chvíli oficiálne vychádza v slovenčine kniha Navždy, prvý diel série Nesmrteľní (Immortals) od Alyson Noël (v ang.Evermore, v češtine Napořád). V prípade, že by to niekoho zaujímalo, v angličtine už boli vydané ďalšie 3 diely: Bloe Moon, Shadowland a Dark Flame, pričom 5. a záverečná časť série vychádza už 16.11. a bude mať názov Night Star.
Obálka knihy navždy:



3. Na stránke Literary Crush-a-Thon práve prebieha druhé kolo hlasovania o toho naj knižného hrdinu všetkých čias. V minulom kole prekvapivo vypadol Damon Salvatore. V hre sú ešte stále mená ako Jace Wayland, Dimitri Belikov, Adrian Ivashkov, Edward Cullen, Peeta Mellark a pod. V prípade že máte konto na livejournal, môžete podporiť vášho srdca šampióna TU .

4. V angličtine pred dvoma dňami vyšiel ďalší diel upírskej série Morganville Vampires od autorky Rachel Caine s názvom Ghost Town. Knihy by nemali ujsť pozornosti žiadnemu milovníkovi  upírštiny, hoci podľa môjho skromného názoru už tých kníh v sérii začína byť príliš veľa a akcie stále menej a menej. Výhodou je, že na jeden šup môžete prečítať momentálne už 9 kníh, čo by malo celom nasýtiť (ak nie rovno presýtiť) váš upírsky apetít. Bite Club, 10.diel je naplánovaný na 3.mája 2011. Či je posledný, ani divá srna netuší.
Obálka knihy Ghost Town:



4. Pred pár dňami som dočítala knihu Crescendo, pokračovanie bestselleru Zavrhnutý (Hush Hush) americkej spisovateľky Becci Fitzpatrickovej. Bohužiaľ sa mi ešte nepodarilo spracovať celú recenziu, môžem vám však povedať, že kniha sa doslova hltá a nie je núdza ani o nejaké tie horúce scény medzi Norou a Patchom ;-)
Ak neviete vydržať, menšiu recenziu som v angličtine uverejnila na Goodreads. To ma privádza k poslednému bodu:

5. Ako správny milovník kníh, aj ja mám vytvorený účet na v literárnom raji zvanom Goodreads. Ak to náhodou niekto nepoznáte, je to stránka, kde si zaznamenávate čo všetko ste už prečítali, píšete recenzie, hodnotíte knihy, stávate sa členmi skupín od výmyslu sveta, interagujete s čitateľmi z rôznych kútov sveta, vymieňate si svoje názory na knihy a sledujete, čo práve čítajú a ako sa im kniha páči. Na Goodreads sa nachádza dokonca aj množstvo autorov, mnohí z nich dokonca aktívne sledujú a čítaju recenzie na ich knihy a odpovedajú na ne. Je to niečo ako Facebook, len lepšie :D Prečo to hovorím? Niektorí z návštevníkov môjho blogu si ma už totiž pridali medzi priateľov a vďaka tomu som získala množstvo skvelých typov na knihy.No neteš sa z toho ako malá :) Ja osobne na Goodreads zvyknem z času na čas uverejňovať recenzie, ktoré sa tu objavia až neskôr (najnovšie napr. Crescendo), alebo to sem bohužiaľ nedotiahnu vôbec. Kto má teda záujem o kompletné info hlavne čo sa týka anglických kníh, môže si ma pridať TU .

To je na dnes všetko, zajtra by tu podľa môjho rozvrhu mal pribudnúť ďalší VA príspevok a posnažím sa už aj s tým Crescendom, že ste to vy :)

8 komentárov:

  1. ...a samozrejme že viem, že sa píše "skvelých tipov" nie "typov"...hanbím sa za seba, hanbím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Díky za další knížky Evermore :)
    A taky tě opravím "Blue Moon" ne "Bloe Moon" :D jsem hrozná, vím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hej a ešte "celkom" nie "celom" :D Kiež by sa s tým niečo dalo robiť, ale môj blogger strašne blbne a ak dám edit tak sa mi úplne pokašle celý post.
    A nie, nie si hrozná, to skôr ja som polichotená, že to niekto vôbec čítal:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chcela by som si prečítať tých Nesmrteľných.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Beth: Tak do toho a potom daj vedieť, ako sa ti to páčilo. Na Nesmrteľných sa názory dosť líšia a ja by som prijala počuť konečne niečo pozitívne, aby ma to trochu nakoplo a dočítala som celú sériu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ako sa vola treti diel nesmrtelnych....je uz aj po slovensky??

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Bude sa volať Krajina tieňov a nie, zatiaľ ešte nevyšla

    OdpovedaťOdstrániť