sobota 2. októbra 2010

Music Saturday plus ešte nejaké tie moje nočné žvásty

Pridala som na pravú lištu "aplikáciu" s názvom Music Saturday ktorá nemá totálne nič spoločné s knihami. Absolútne. Len aby ste vedeli, že si to uvedomujem.Vždy mám potrebu niekde zverejňovať čo počúvam a facebook už dostatočne nenapĺňa moju túžbu po exhibicionizme (čisto v hudobnom smere, aby bolo jasné). Pravdepodobne o chvíľu zmením tento názov z Music Saturday na niečo, čo mi povolí uploadovať nové pesničky častejšie než raz do týždňa. Takto môžete čítať o knihách, ktoré mám rada a počúvať k tomu moju obľúbenú hudbu. Ja viem, úžasný nápad, stavím sa že 99% z vás, čo sem chodí po tom v kútiku duše stále túžilo...

To, čo sa teraz nachádza v YouTube prehrávači sa volá Good Life a je od skupiny One Republic. A! Ha! Teraz ma napadlo že predsa len to má niečo spoločné s knihami! Táto pesnička totiž hrala v traileri na film Eat Pray Love, ktorý je nakrútený podľa rovnomenného románu autorky Elizabeth Gilbert. No tak to vidíte a ani som to nerobila naschvál....

Ešte jedna vec. Ako som už viackrát spomínala, 7. Decembra vychádza záverečná kniha série Vampire Academy-Last Sacrifice. Tak som sa teraz spontánne rozhodla, že v novembri, mesiac pred vydaním knihy, spustím na tomto blogu veľké oslavy na jej privítanie a na oslavu toho, že Rose nájde svoj happy ending s Dimitrim ( pretože ľudia, seriózne, ak nenájde tak to tu všetko balím, pretože už viac nebudem veriť na "love in books"). A tak sa vás chcem opýtať, či by ste boli za to, aby sme si v novembri prečítali spoločne všetky predchádzajúce diely. Všetkých 5 dielov sa už v tom čase bude dať zohnať ako v angličtine tak aj v češtine a preto by to v tomto ohľade nemal byť problém. Prebiehalo by to asi tak, že každý týždeň by sa čítala jedna kniha o ktorej by sme potom cez víkend diskutovali. Mohli by sa zapojiť ako tí, ktorý sériu nikdy nečítali tak aj tí, čo ste ju čítali a chceli by ste si osviežiť pamäť pred tým, než pôjdete na veľké finále. Oznamujem vám to takto vopred, aby ste si prípadne mohli tieto knihy zarezervovať v knižniciach alebo pozháňať u kamarátov, ak nemáte k dispozícii peniaze na kupovanie piatich kníh naraz (haha chcela by som vidieť toho, kto má).V rámci týchto osláv mám pre vás prichystané ešte jedno prekvapenie, no o tom až inokedy. Môžem však sľúbiť, že sa vám bude páčiť :)

Keďže som taký hrozný milovník ankiet, hneď pridávam jednu, kde sa môžete ľahko a rýchlo vyjadriť na túto tému. Zajtra ešte pridám ďalšiu, pretože táto je zasa z kategórie informatívnych a nudných. Bude to síce vyzerať divne, dve ankety pod sebou, ale nezbláznim sa z toho.

Nakoľko po publikovaní článku idem hneď vytvoriť novú anketu, najprv uzavriem tú starú. Ďakujem všetkým, čo ste sa zapojili a prekvapili ma výsledkom.
Len 8% mojich aktívnych návštevníkov nečítalo ani nebude čítať po anglicky, čo som skutočne nečakala. Predpokladám, že ich dôvody boli hlavne neznalosť anglického jazyka, čo úplne chápem a preto chcem všetkých ubezpečiť, že aj naďalej sa budem snažiť vyvažovať články o anglických aj slovenských (resp. českých) knihách. Čo som však nesmierne rada, 92% z vás už minimálne rozmýšľalo o čítaní v angličtine a preto si hypoteticky môže niečo odniesť zo všetkých mojich článkov. Najviac z vás (43%) odpovedalo, že ste po anglicky ešte nečítali, ale jedného dňa by ste možno chceli. Pre vás mám jediný odkaz: Choďte do toho! Nemáte čo stratiť, len získať a hlavne (pokiaľ nečítate nahlas :D) nikdy nikto nezistí, koľko času strávite nad jednou stránkou. (Takže kľudne aj týždeň).
Mám nesmiernu radosť, ak čítam že som niekomu dala inšpiráciu, alebo dokonca dodala odvahu začať. Lebo presne to je môj hlavný cieľ a cieľ tohto blogu!

Dobre dobre, už končím. Ak by niekto rozmýšľal, čo som robila  v piatok o 1 v noci za počítačom a prečo som nebola ako normálny mladý človek vonku, odpoveď je: Neviem.

4 komentáre:

  1. Prý "Radšej zhltnem vlastné oko" Já tě žeru :D Tak já to VA teda konečně zkusím. V mojí knihovně je sice všechno od Richelle Mead aspoň třikrát zarezervované, ale zkusím alternativní zdroje :) Zatím "skôr áno" (A běda ti, jestli to dopadne jako Infinite Days :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám strach ti niečo odporúčať, lebo si jedna z najprísnejších recenzistiek aké poznám, ale ak na konci 5.časti nebudeš minimálne umierať od nedočkavosti ako to všetko dopadne tak už s tebou naozaj nebude niečo v poriadku :D
    A potom si na mňa spomenieš, pretože zatiaľ čo ty budeš mať medzi päťkou a šestkou pár dní, ja v tej dobe už budem trpieť 7 mesiacov! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já a přísná? O:) né... no jenom trochu, spíš upřímná :D A pamatuju se že někdy předloni jsem si VA přečíst chtěla, ale nešly nikde sehnat. Tak možná přece jen budu ráda, že nebudu dlouhé měsíce trpět, protože se k nim dostanu až teď :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Count with me, ja do toho idem ^^

    OdpovedaťOdstrániť