nedeľa 6. marca 2011

Nová dystópia na obzore!

V krajine plnej násilia, Ludanii, sú spoločenské triedy prísne rozdelené podľa jazykov, ktorými hovoria. Aj ten najmenší priestupok, ako napríklad pozretie členovi vyššej triedy priamo do očí, zatiaľ čo on rozpráva svojim materinským jazykom, sa trestá okamžitou popravou. 
17-ročná Charlaina bola vždy schopná rozumieť jazykom všetkých spoločenských tried a celý svoj život sa snažila svoje tajomstvo ukrývať. Jediným miestom, kde sa cíti byť naozaj voľná, sú zašité kluby plné drog, kde sa ľudia chodia na chvíľu zbaviť tyranských pravidiel sveta, v ktorom žijú. Práve tam Charlaina stretáva krásneho a záhadného chlapca, Maxa, ktorý hovorí jazykom, aký ešte nikdy pred tým nepočula...a jej tajomstvo je takmer odhalené. 


Charlie je k Maxovi silne priťahovaná, aj napriek tomu, že si nie je istá, ku komu siaha jeho lojalita. Ako postupne stúpa násilie v spoločnosti, Charlie si začne uvedomovať, že práve ona je kľúčom k niečomu oveľa väčšiemu: k jedinej šanci na slobodu svojej krajiny a odpútanie sa od ohavného a smrtiaceho režimu. 


Toto je, prosím pekne, anotácia k prvému dielu novej pripravovanej dystopickej série The Pledge autorky Kimberly Derting. Sranda, ako si odrazu každý YA autor povedal, že tak teda skúsim aj ja napísať nejakú tú dystópiu, keď už každý píše. Rozmýšľam, kto mal na nich taký vplyv. Žeby istá dáma s iniciálami S.C? :)
Každopádne, od Kim by som čítala aj 1000 stranovú príučku Ako opraviť radiátor, takže The Pledge si už pár dní hovie v mojom "to-read" liste.
A čo že sa vám meno Kimberly Derting zdá také povedomé? Kim je totiž autorkou mojej srdcovky, série The Body Finder, z ktorej sú momentálne von (v AJ) už 2 diely - The Body Finder a Desires of the Dead. Obidve knihy mám už prečítané a poviem vám na margo toho len jedno slovo: JAAAAY!!!

The Pledge vychádza 15.11.2011 a ja sa len MODLÍM, aby ju vydavateľstvo Simon & Schuster dalo do ponuky e-kópií na predčasné zrecenzovanie a ja som nemusela tak dlho čakať. Lebo ten dátum je, povedzme si na rovinu, fakt krutý...

2 komentáre:

  1. Ja toto chcem čítať a hneď :D:D:D (aj Divergent :D, nemôžem si pomôcť, milujem dytópiu...)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Triss:
    Ooo na Divergent som ešte nepočula jedno zlé slovo :) Inak nezabudla som na tvoju správu na GR, ale zatiaľ si to nechávam premyslieť a potom sa ozvem ok?

    OdpovedaťOdstrániť