pondelok 6. decembra 2010

Decembrové vydania v USA

14. a 28. 12. to sú dva dátumy pre vydania troch pokračovaní pomerne populárnych knižných sérií, ktoré teraz frčia v USA. Dve z nich čítam, k jednej som sa ešte nedostala. Ale pekne poporiadku. Nebudem vám predsa písať o treťom dieli, ak drvivá väčšina z vás možno ešte nepočula ani o prvom. A tak sú následné anotácie vždy k prvej knihe série, hoci tie už boli vydané pred nejakým časom.
Takže čítajte a značte si do kalendára :


Carrie Jones - Need (Need #1)


Zara White má podozrenie, že ju nejaký šibnutý chalan tak trochu špehuje. Tiež je úplne posadnutá fóbiami. A je pravda, že od kedy jej otec zomrel, nebola úplne vo svojej koži. Ale odpraviť ju do mrazivého Maine aby žila so svojou starou mamou? To sa zdá byť už trochu moc. Sťahovanie jej má pomôcť ostať pri zmysloch...ale Zara je presvedčená, že jej mama sa s ňou proste teraz nemá chuť zaoberať. 


Nemohla sa však viac mýliť. Ukáže sa, že Zarin prenasledovateľ nie je výplodom jej fantázie. Vlastne ju stále prenasleduje, nechávajúc za sebou tajomné stopy zo zlatého prachu. Niečo v tomto ospalom mestečku nie je úplne v poriadku, nie úplne ľudské a všetky stopy ukazujú na Zaru. 


V tejto strach naháňajúcej pôsobivej knihe nám Carrie Jones ponúka romantiku, napätie a bytosti, o ktorých ste si nikdy nemysleli, že sa ich budete báť. 


Doposiaľ vyšli zo série Need dve knihy, druhá má názov Captivate a tretia, Entice vychádza už 14.12.2010
Osobne som sa k Need ešte nedostala, ľudia čo to čítali mávajú zvyčajne zmiešané pocity ale celkovo má druhá kniha značne lepšie hodnotenie než prvá. Ak ich už niekto z vás čítal kľudne mi môžete napísať či sa vám to páčilo alebo nie a či to stojí ta to.


Bree Despain - Dark Divine (Drak Divine #1)


Zhýralý syn. 
Nebezpečná láska
Smrtiace tajomstvo


Grace Divine - dcéra miestneho pastora - vždy vedela, že v tú noc keď Daniel Kalbi zmizol a jej brat Jude prišiel domov celý zakrvavený sa muselo stať niečo strašné. 
Teraz, keď sa Daniel vrátil späť, Grace si musí vybrať medzi jej stále rastúcim pocitom príťažlivosti k Danielovi a lojálnosti k jej bratovi. 
Ako sa Grace zbližuje s Danielom, dozvedá sa pravdu o tej záhadnej noci a spôsobe, ako zachrániť tých, ktorých miluje ale môže ju to stáť jednu vec, ktorú si cení najviac: jej dušu. 

V poradí druhá kniha série Dark Divine s názvom Lost Saint vychádza 28.12.2010. 
Dark Divine som čítala, no z nejakého dôvodu si nemôžem spomenúť, o čom presne bola. Nezdá sa mi, že by bola zlá ale asi mala to nešťastie, že som ju čítala spolu s ďalšími high-school tínedžerskými knihami a nejako sa mi to všetko poplietlo a zmotalo dohromady. Každopádne skoré recenzie na Lost Saint sľubujú skvelý čitateľský zážitok a tak si tento kúsok určite nenechám ujsť.

Laurie Faria Stolarz - Deadly Little Secret (Touch series #1)

Niektoré tajomstvá by sa nemali udržiavať...


Až do predchádzajúcich troch mesiacov bolo všetko v živote 16-ročnej Camelie celkom obyčajné: uspokojivé známky, celkom fajn vzťah s jej rodičmi a dosť dobrá brigáda v umeleckom štúdiu v meste. Ale keď Ben, mysteriózny nový chlapec nastúpi do jej ročníka, Cameliin život sa stane všetkým, len nie obyčajným. 


Nakoľko o ňom všetci rozprávajú, že je akýmsi spôsobom zodpovedný za smrť jeho bývalej priateľky, automaticky sa pre každého stáva vyvrheľom. Okrem Camelie. Tá odmieta veriť rečiam, aj keď sa ju jej priatelia snažia presvedčiť o opaku. Niečo ju nevysvetliteľne priťahuje k Benovi - a k jeho dotyku. Ale čoskoro začne Camelie dostávať tajomné telefonáty a zvláštne balíčky so zastrašujúcimi odkazmi. Ben trvá na tom, že je v nebezpečenstve a že on jej vie pomôcť - ale môže mu Camelie dôverovať? Vie, že niečo skrýva...ale Ben nie je jediný s tajomstvom. 

28. 12 vychádza tretia a záverečná časť trilógie Touch ktorá sa bude volať Deadly Little Games. Pre doplnenie, druhá kniha má názov Deadly Little Lies a nakoľko mám prvé dve knihy doma, môžem potvrdiť že sa jedná o celkom solídne knihy z klasického high school prostredia a tajomnou až kriminálnou zápletkou.

3 komentáre:

  1. Okej, toto tu sa na blogu malo objaviť až zajtra ale namiesto nastavenia publikácie som dala publikovať hneď takže sa potom tvárte, že je to zajtrajší post.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Captivate bylo rozhodně lepší než Need; čekám, že v Entice to všechno vygraduje :)

    OdpovedaťOdstrániť