nedeľa 12. decembra 2010

I Am Number Four a Alex Pettyfer

Tak dnes budem možno trochu "včerajšia" ale chcem vám ukázať najnovší trailer ku filmovej adaptácii knihy, ktorá zhodou okolností bude v blízkej dobre preložená aj do slovenčiny. Jedná sa o knihu ( a film) s názvom I Am Number Four/ Ja som číslo štyri a patrí do kategórie young adult paranormal - čiže paranormálna literatúra pre mladých dospelých.

Najprv vás trochu oboznámim s obsahom knihy a potom skočíme na vec a ukážem vám trailer ok? :)

Pittacus Lore - I Am Number Four

Na začiatku bola deväťčlenná skupina. Deväť mimozemšťanov, ktorí opustili svoju domovskú planétu Lorien keď sa dostala na mušku nepriateľským Mogadorianom. Deväť mimozemšťanov, ktorí sa roztrúsili po zemi. Deväť mimozemšťanov, ktorí vyzerajú ako obyčajní teenageri žijúci obyčajným životom ale majúci neobyčajné, paranormálne schopnosti. Deväť mimozemšťanov, ktorí práve môžu sedieť vedľa vás.
Deviatka sa musela rozísť a ukryť sa. Mogadoriani chytili Číslo Jedna v Malajzii, Číslo Dva v Anglicku, Číslo Tri v Kenyi. Všetci boli zabití. John Smith z Paradise v Ohiu je Číslo Štyri. Vie, že je na rade.
I Am Number Four je napínavý začiatok série o výnimočnej skupine teenagerov, ktorí bojujú aby prekonali svoju minulosť, objavili svoju budúcnosť - a mohli žiť normálnym životom na Zemi.

Upozorňujem, že momentálne ešte neviem, kedy vydajú slovenský preklad tejto knihy a aký bude mať presný názov. Akonáhle sa však niečo dozviem, dám vám vedieť.

A teraz spomínaný oficiálny kino trailer k filmu, ktorý príde do kín už v januári:



Možno už niektorí tušíte, že o tomto filme nepíšem len tak náhodou.
Alex Pettyfer, hlavná postava - Číslo Štyri vo filme je nám, fanúšikom série The Mortal Instruments/ Nástroje Smrti známy už nejakú tú dobu. Je to totiž vysnený fanúšikovský Jace Wayland a vzhľadom na to, že len pred pár dňami bola do role Clary Fray (hlavná postava TMI série) obsadená Lily Collins, všetci s napätím čakáme, kto získa úlohu spomínaného Jaca.
A všetci (alebo skoro všetci) sa modlíme, aby to bol Alex. Prečo Alex? Na to vám stručne a jasne odpovie ČLÁNOK, ktorý som dnes našla a ktorý je adresovaný producentom pripravovaného filmu TMI.
Viem, že nie každému sa dá vyhovieť a že pri kastinogoch zohrávajú úlohu nielen želania fanúšikov ale aj iné aspekty, no myslím že som ešte nikdy nezažila také obrovské zjednotenie sa v názore na stvárnenie knižnej postavy ako je to v prípade Jaca Waylanda. A predsa pre koho sa tie filmy natáčajú? Ja si myslím že pre fanúšikov nie?
Pred niekoľkými minútami sa k našim úpenlivým prosbám dokonca na Twitteri vyjadrila aj sama autorka série Cassandra Clare, ktorá má k celej situácii povedať len toľko:

"The producers are not unaware that Alex Pettyfer is who the fans reaaaaallllyyy want."
"Producenti sú si vedomí, že Alex Pettyfer je ten, koho fanúšikovia naaaaaooozaaaj chcú"

Takže týmto Cassandriným odkazom by som rada dodala nádej celej ČeskoSlovenskej fanúšikovskej základni. Producenti o nás vedia, producenti nás počúvajú a treba dúfať, že urobia čo bude v ich silách, aby Alexa dotiahli na kasting a následne ho obsadili.
My si to všetci z celého srdca želáme :)







4 komentáre:

  1. Víte, kdy jsem ho objevila já? Když jsem poprvé viděla Wild Child... Já jsem totiž tak trochu Britofil :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Najnovšie informácie: Producenti majú v tejto chvíli na muške jedného alebo dvoch hercov, o ktorých majú záujem ako o potenciálneho Jaca. Cassandra nám však nemôže povedať, o aké mená sa jedná pretože ako sama povedala:

    "Hollywood is way scarier than publishing."

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tou fotkou jsi mě Judit totál rozsekala :D
    Asi půjdu do knihovny s Alexem v hlavě.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nicole: Že? I seba som rozsekala :)

    OdpovedaťOdstrániť