streda 16. februára 2011

Čo má v pláne J.K.Rowlingová ?

Nedávno stránka Hollywoodcrush.com vydala veľmi zaujímavý článok, zahŕňajúci všetky informácie, ktoré sa v posledných mesiacoch dostali na verejnosť ohľadom literárnych plánov jednej z najpopulárnejších autorov všetkých čias, autorky série Harry Potter - J.K.Rowlingovej.

Akú knihu plánuje vydať najbližšie? Bude to pokračovanie Harryho Pottera alebo niečo úplne iné? Čítajte ďalej!

Počas odovzdávania cien BAFTA sa Rowlingová nechala počuť, že práve pracuje na niečom super tajnom:

"Neviem, kedy budete schopní prečítať si to. Mám momentálne rozpracovaných niekoľko vecí naraz, takže je ťažké povedať, ktorá z nich bude publikovaná najskôr. Ale áno, skutočne je moje písanie v plnom prúde."

Hollwoodcrush teda spracoval všetky možné teórie o tom, čo je pravdepodobné a čo je na druhej strane s veľkou istotou len čistá domnienka:

1. Čo pravdepodobne píše?

- s najväčšou pravdepodobnosťou pracuje na "politickej rozprávke pre deti"


Že čo to je? Malý obraz si môžete vytvoriť, ak sa rozpamätáte na také posledné tri diely Harryho Pottera. Ministerstvo, intrigy a zásahy moci "z hora", toto všetko nieslo nádych politiky. Na podobnú nôtu je písaná aj trilógia Hry o život s najjasnejším príkladom v treťom dieli - Drozdajke. Čo to však znamená doslova, to vie zatiaľ asi iba samotná Rowlingová a vyzerá to tak, že my sa to môžeme dozvedieť už čoskoro...

2. V čo dúfame, že píše?

- určite by sme sme nenamietali proti fantasy románu pre dospelých


Všetci čo čítali siedmy diel HP musia uznať, že bol určený viac pre staršie publikum, než pre malé deti. Príbeh sa stával temnejším z dielu na diel a na konci už sme ani nestačili rátať mŕtvych. Nikto sa však nemôže sťažovať, že by to Rowlingová nezvládla, a to nás len utvrdzuje v tom, že ak by sa naozaj pustila do niečoho dospeláckeho, mohol by z knihy opäť vzniknúť celosvetový bestseller.

3. Je šanca, že píše:

- 8.diel Harryho Pottera. Akože vážne.


J.K.Rowling sa v októbri priznala americkej ikone Oprah v jej šou, že by "bola určite ochotná napísať ôsmu a deviatu časť HP". Čo z toho ale nakoniec vzíde zatiaľ ani divá srna netuší, necháme sa teda prekvapiť.

4. Čo pravdepodobne nepíše?

- Harry Potter encyklopédiu


Možno sa k vám v určitej postpotterovskej fáze dostalo, že Rowlingová plánuje vydať akúsi sprievodnú encyklopédiu, no v najbližšej dobe sa bohužiaľ (alebo našťastie?) nič také nechystá. Joan nedávno vyhlásila, že momentálne na tom nepracuje a publikuje ju až vtedy, keď to bude "úžasné".

5. Čo by nás úplne prekvapilo?

- ak by napísala nejakú non-fikciu alebo non-fantasy. 


Všetci dobre vieme, že Rowlingovej elementom sú veci, ktoré v bežnom živote nezažívame, ktoré existujú len v našich hlavách. V písaní fikcie je ako doma a naozaj by sme boli prekvapení, ak by si odrazu vybrala napísať knihu realistickú ako hrom. Ako sa však hovorí, nikdy nehovorte nikdy - takí vynikajúci autori ako je ona určite milujú výzvy, a preto je vhodné, pripraviť sa na všetko.

A čo vy? Čo od Rowlingovej by ste si priali prečítať, ak by ste mali na výber?

7 komentárov:

  1. Na to jsem teda moooooc zvědavá! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dúfam, že je to niečo nové^^

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som myslela, že ona je už za zenitom. Trochu sa obávam, aby z toho nevzniklo niečo príliš propagované a pritom podpriemerné...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem pro pokračování Harryho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Poslední díl HP se mi pak už moc nelíbil, byla to kniha v které bylo nejvíce nepřesnosti, až mi to přišlo že už ani autorka nevo co dál. Když už tak něco zcela nového :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Musímříct, že mně se poslední díl HP líbil, ale kdyby vydala pokračování, nejspíš by mně zklamala. Ta prvé tím, že už příběh ukončila šťastně až na věky, takže by to měla dodržet a zadruhé by to mohlo dopadnout stejně komerčně jako pokračování Upírských deníků. Já osobně bych byla pro něco pro dospělé. Z jejího pero by to mohlo být něco originálního.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Harry Potter 8 a 9 určite :D

    OdpovedaťOdstrániť