utorok 1. februára 2011

Niečo na navnadenie

"And now I know why they invented words for love, why they had to: It's the only thing that can come close to describing what I feel in that moment, the baffling mixture of pain and pleasure and fear and joy, all running sharply through me at once."

"Čo to je? Čo to je?" Pýtate sa. Tak ja vám teda poviem, čo to je. Je to úryvok z knihy, ktorá vychádza práve dnes. A ktorá kniha vychádza práve dnes? Táto:

Lauren Oliver - Delirium

Ak by vám niekto povedal že láska je choroba, chceli by ste sa nechať vyliečiť?


Pred tým, než vedci vynašli liek, ľudia si mysleli, že láska je dobrá vec. Nerozumeli, že keď raz láska - delírium - rozkvitne vo vašej krvi, niet už viac úniku. Veci sa teraz majú úplne inak. Vedci sú schopní vyhubiť lásku a vláda vyžaduje, aby všetci obyvatelia boli vyliečení vo chvíli, keď dosiahnu osemnásť rokov.
Lena Holoway sa vždy tešila na deň, keď bude vyliečená. Život bez lásky je ako život bez bolesti: bezpečný, pod kontrolou, predvídateľný a šťastný.
Ale 95 dní pred jej vyliečením sa stane niečo nepredstaviteľné. Lena sa zamiluje.


Knihu som pred časom recenzovala v anglickom jazyku a kto by mal záujem, môže si recenziu prečítať TU.

Ľudiaaaa, už len 3 dni do skúšky a potom voľnoooo! (alebo aspoň relatívne voľno...)

1 komentár:

  1. Ahoj, nevím, kam bych se s tímhle problémem měla obrátit a jelikož jsem nepochodila ani na internetu, kde jsem o tom něco hledala, napadla jsi mě ty, snad nevadí.

    Předevčírem a včera jsem v některých knihách (na jejích stranách - jak jednotlivých, tak na horní straně, která je vytvářena právě těmi stránkami, když je kniha zavřená) objevila malé, milimetrové hnědé, pohybující se broučky, což mě vyděsilo, tudíž bych se ráda zeptala, jestli nevíš, o jakou havěť se jedná, proč a jak se tam dostala a hlavně jak se jí zbavit a předcházet tomu, aby se objevila i jinde. Jsem z toho špatná, jelikož je tam nechci (přeci jen si chce člověk číst třeba i v posteli a to s těmi brouky je hnusné :/) a nechápu, proč a jak se tam objevili.

    OdpovedaťOdstrániť