streda 15. decembra 2010

Gayle Formanová - Ak zostanem

Ako som TOTO mohla prehliadnúť??? Ani neviem kedy, Ikar vydal preklad knižného bestselleru pre mladých dospelých s názvom Ak zostanem (If I stay) autorky Gayle Formanovej.
Na moju veľkú škodu som sa ku knihe ešte nedostala ale počula som, že je výborná o čom svedčí aj fakt, že podľa nej čoskoro natočia film. Hlavnú úlohu si pôvodne mala zahrať famózna Dakota Fanning ale kvôli školským povinnostiam nakoniec rolu odmietla a tak teraz čakáme na nové herecké obsadenie.
Dobré správy, kniha bude mať aj pokračovanie s anglickým názvom Where She Went, ktorého vydanie je plánované na 5. apríla (tak ako City of Fallen Angels!:D)

Anotácia k Ak zostanem z Gorila.sk:

Sedemnásťročná Mia má všetko, po čom kedy túžila – milujúcu rodinu, priateľa, dokonca ju prijmú na prestížnu umeleckú školu na druhom konci krajiny. Nevie sa rozhodnúť, či si má vybrať lásku a život s rodinou, alebo hudbu.


V jedno februárové ráno sa však všetko zmení – na výlete s rodičmi a s bratom cestou v aute na okamih spokojná zavrie oči..., a keď ich otvorí, stojí v priekope. Na jej okraji vidí ich havarované auto a jej rodičia ležia mŕtvi pri ceste. Krátko na to zbadá ďalšie telo. S prekvapením zisťuje, že hľadí sama na seba a spontánne sa pýta: Som mŕtva?


Ešte včera mala veľa možností, ktorými sa jej život mohol uberať, dnes stojí pred jedinou otázkou: Zostanem?
Kniha Ak zostanem je plná citu a určite vás chytí za srdce. Je to kniha o sile lásky, o zmysle rodiny a o tom, že všetci sa v istej chvíli musíme rozhodnúť.

Čítali ste už niekto túto knihu? Ak áno, ako sa vám páčila? Budete si chcieť prečítať aj pokračovanie?

8 komentárov:

  1. Tak na tuhle knížku jsem už taky narazila, ale ještě nečetla... Ani nevím, jestli mám v plánu si ji přečíst nebo ne. Ani si nepamatuju, že bych na tuhletu knihu někde četla nějakou recenzi...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. má to dosť dobré hodnotenia a recenzie čo som čítala ja sú v globále veľmi pozitívne. Ja čakám asi na vydanie druhého dielu a potom si prečítam obidve.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ha a ja ju mám v knižnici :D ... naozaj je to pekná knižka ale teda za deň som ju mala sfúknutú... som zvedavá na filmové spracovanie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Óoo závidim :) Tiež by som túto knihu chcela mať v knižnici, keď už pre nič iné tak kvôli obálke, ktorá sa mi hrozne páči...
    Práve som dnes zistila, že v SK vyjde kniha Kým dopadnem od Lauren Oliver a z toho čo som čítala vyzerá byť trochu podobná knihe Ak zostanem (ešte aj tie názvy:D)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mám ji doma :))))
    mohlo by to vyjít i v češtině :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. inaak odkiaľ vieš že bude film?? ^^ :)

    práve som tú kinžku dočítala a strašne sa mi to páčilo :) odporúčam všetkým :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. punkrockluc41: http://www.imdb.com/title/tt1355630/

    Ja už som to tiež konečne čítala a práve píšem recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veľmi vám odporúčam tú knihu :))
    Najviac sa mi páčila pri konci.. nemohla som sa od tej knižky odtrhnúť.. Čítam ju stále dookola :D

    OdpovedaťOdstrániť